Суперхероји и моћна наука

Пројекат Суперхероји и моћна наука одобрен је за финансирање у оквиру Јавног позива Центра за промоцију науке Републике Србије 2019-године. 

Пројекат има за циљ да учесници кроз SТЕАМ активности, у оквиру радионица (Зашто све то могу Електро и Магнето; Њутн I, II, III као супермоћ; Биологија суперхероја; Тајни језик суперхероја; Наука узвраћа ударац-полуга, снага, сила; Уметнички кроз науку суперхероја; Архимед vs Аквамен) и јавних трибина Наука суперхероја упознају законе физике, биологије и математике који објашњавају моћи и акције суперхероја из SF филмова. Кроз активности засноване на истраживачкој методи (огледима и решавању проблема) применом ИКТ, моделовања и интегративног STEAM приступа (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) подстиче се радозналост и интересовање за учење и проучавање садржаја физике, биологије и математике. Студенти Факултета педагошких наука (ФПН), ученици од 1-8. разреда и деца из вртића, на занимљив начин стичу и проширују знања о појединим природним законима датим у филмовима о суперхеројима. На тај начин се садржаји природних наука и математике приближавају деци различитих узраста и повећава се мотивација за њихово изучавање. 
 

  Центар за промоцију науке Факултета педагошких наука у Јагодини основан је са циљем промоције и популаризације науке, уметности и математике. Активности којима се Центар бави засноване су на интегративном приступу садржајима науке, уметности, математике и међупредметним компетенцијама у складу са Стратегијом развоја образовања у РС и Законом о основама система образовања и васпитања, који упућује на развој кључних компетенција за целоживотно учење као и општих међупредметних компетенција.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now